Hogyan szerezzem vissza az exem?

Visszaszerzem Blog

Visszaszerzem Blog

Emberek, akik örülnek a másik bajának

2022. június 14. - Visszaszerzem blog

emberek_akik_orulnek_a_masik_bajanak.jpg

Vannak olyan típusú emberek, akik szeretnek a másik bajának örülni, azzal foglalatoskodni. Akik még ha nem is mernék/tudnák soha beismerni, valahogy örülnek a másik szenvedésének. Ez simán nem tudatos (bár lehet, hogy egyes esetekben nagyon is az), de attól még az eredménye ugyanaz. Ezek többnyire olyan személyek, akiknek nekik maguknak sem megy jól az élet egyik vagy másik területe. Pl. ha valakinek rossz a párkapcsolata, könnyen beszól annak, akinek jó vagy jobb. Vagy aki el van hízva, hajlamos a nála csinosabbakat leszólni, szurkálódni. Valahogy a saját keserűségüket vetítik ki a másik emberre.

Ha valaki kikel magából, hogy te vissza akarod szerezni a volt párod, és hogy az már tuti nem lesz jó, akkor tudd, hogy nagy eséllyel neki van egy olyan exe, akitől nem tudott még teljesen elszakadni.

Egy szakításnál a legfontosabb, hogy minél hamarabb összeszedd magad, már csak azért is, mert ha szarul vagy, az a volt párodnak sem lesz vonzó. Ezért is javaslom, hogy mielőbb szabadulj meg az olyan "barátoktól", ismerősöktől, akik visszahúznának oda, ahonnan pont igyekszel feljönni.

Milyen emberekre gondolok?

Olyanokra, akik szeretik veled tudatni, hogy a volt párod mit csinál, kivel van, kivel kavar, mi van vele, meghízott, lefogyott, ezt csinálja, azt csinálja. Egy adott szintig ez jó lehet (ha nem arról szól, hogy kivel jött össze), de ha úgy érzed, csak hátráltat, vagy feltépi a gyógyuló sebeket, akkor szép csendesen szakítsd meg vele a kapcsolatot, legalább arra az időre, amíg ezen az időszakon keresztül nem mész. Vagy ha az illető vevő a kommunikációra, akkor mondd meg neki őszintén, hogy ne mondjon neked ilyen híreket, mert ezzel fájdalmat okoz neked. Aztán vannak azok az emberek, akik szerint te csak nyavalyogsz, akik nagy hévvel tolják, hogy szedd össze magad, felejtsd el, hagyd abba, ne szenvedj, keress magadnak más elfoglaltságot stb.

Tiszta sor, hogy vannak, akik segíteni akarnak neked. De ha ez téged inkább hátráltat, még jobban elszomorít, kétségbe ejt stb., akkor nem érdemes vele kommunikálnod, kerüld a találkozást vagy egyáltalán nem beszélgessetek erről a témáról.

Egyébként olyan emberek is vannak, ahogy megfigyeltem az elmúlt vagy 20 évben, akik addig kedvesek és jó barátok, ameddig valamilyen szinten nem kerültél feléjük. Pl. amikor bejelentettük az eljegyzésünket, akkor volt több ember (nők...), akik igyekeztek burkoltan vagy épp nem burkoltan lelombozni. Soha nem számítottam volna erre, de ilyen is van. Tehát akik addig jó pajtik, ameddig nem húztál el az ő szintjükről. Ami persze értelmetlen, hiszen józan ember keresi a sikeresebb emberek társaságát, mert tanulni lehet tőlük.

A bejegyzés trackback címe:

https://vissza-szerzem.blog.hu/api/trackback/id/tr117857531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2022.06.18. 17:40:28

Hülyeségbomba ledobva.
Mérgező emberekről írtál már? Ha nem, akkor azzal folytasd!
süti beállítások módosítása